Het bestuur

Marianne van Hoven

Voorzitter en initiatiefneemster van het fonds

IMG_8640

“Sinds 2007 werk ik als stewardess. Al snel voelde ik de behoefte dat ik meer wilde halen uit mijn werk.In 2011 ontmoete ik Peace en haar familie in Oeganda. De familie die achter ons prachtige hotel  in een krot woonde raakte me.Ik besloot een fonds en een blog “futureforpeace” op te zetten om deze familie te helpen. Mijn prioriteit was om Peace en de andere kinderen een schoolopleiding te laten volgen. Door de kansen die ik heb om regelmatig in Oeganda te komen is dit gelukt. Door middel van donaties van collega’s, familie en vrienden volgen nu drie kinderen van dit gezin een opleiding met hierdoor hoop voor hun toekomst.In 2014 heeft collega Ingrid Cambier van Nooten zich actief aangesloten bij mijn fonds en door Ingrid haar inzet  zijn we nu een stichting geworden.Door middel van deze stichting willen we onze krachten uitbreiden. Zodat we meer kansarme kinderen in Oeganda een helpende hand kunnen geven en zij net als wij de kans hebben op een toekomst met hoop.”

 

Ingrid Cambier van Nooten

Secretaris

Ingrid5267

Als stewardess kom je in veel landen waar armoede heerst. Ik voelde steeds sterker de drang om iets te doen. Toen ik Peace in 2011 in Oeganda ontmoette hoefde ik ook niet lang na te denken en besloot ik dat ik iets wilde bijdragen aan een betere toekomst voor haar. Ik hoorde dat een collega, Marianne van Hoven, een fonds voor haar was begonnen en dit geweldige initiatief wilde ik graag steunen. Marianne en ik wilden niet één maar meer kinderen in Oeganda helpen met onderwijs, dus besloten wij in 2014 een stichting op te richten. Onderwijs geeft kinderen een toekomst en zo helpen we mee aan de ontwikkeling van Oeganda.”

 

Jubert Margarita

Penningmeester

0399

“Marianne en ik zijn al jaren vrienden. Ik ken haar als een spontaan, vrolijk en hartelijk persoon. Dus toen ik van haar blog “futureforpeace” hoorde en wat dat inhield was het eerste wat ik dacht: “Het zal Marianne de Boer niet wezen”. Ik besloot om haar meteen te steunen met een donatie. Toen zij mij begin 2015 vroeg om te helpen met de oprichting van de Stichting Future For Peace en penningmeester te worden hoefde ik niet lang na te denken. Er is namelijk niets mooier dan de lach van een kind. “We are the ones who make a brighter day”, MJ.”

 

Anja de Wit

Bestuurslid

IMG_0165

“Door mijn bezoek aan Oeganda in September 2015 heb ik met eigen ogen gezien hoe groot de verschillen zijn tussen het leven hier in het rijke westen en het leven in Oeganda. Hier heeft iedereen kans op goed onderwijs, een dak boven zijn/haar hoofd, stromend water uit de kraan, electriciteit,  al die dingen die bij ons “gewoon” zijn. In Oeganda zijn al deze vanzelfsprekende zaken er niet. De manier om kinderen zicht te geven op een betere toekomst is goed onderwijs en daarom zet ik mij graag in om geld in te zamelen voor een goede schoolopleiding voor deze kinderen.”