Het weeshuis

In 2005 bezocht de Amerikaan Robert Fleming Oeganda. Vanuit zijn hotel in Entebbe zag hij aan de overkant van de straat een vrouw zitten, die geestelijk in de war en zwanger bleek te zijn. Robert bekommerde zich om haar en hoorde dat zij Sarah heette. Op een dag kwam Robert langs en zag hij dat bij haar de weeën waren begonnen en bracht haar snel naar het ziekenhuis. Na de bevalling wilde Sarah niets meer met het kind te maken hebben en de artsen vroegen of Robert misschien tijdelijk op de baby kon letten. Binnen enkele dagen brachten de lokale autoriteiten nog een kind naar Robert dat probeerde te overleven, zwaar ondervoed met brandwonden en gebroken botten. En er volgden nog meer. Robert vond dat hij moest blijven, op zijn minst tot hij had uitgevonden hoe hij deze constante stroom van zieke, gewonden en verlaten kinderen en kinderen die wees waren kon helpen. Hij besloot een huis te huren in Entebbe en belde zijn vriendin Bea in Spanje om hem te komen helpen. Robert noemde Sarah’s baby Malayaka en het weeshuis was geboren.

Vandaag de dag wonen er 36 kinderen in het Malayakahouse, die hier een veilig en liefdevol onderdak vinden. Dit tehuis is tegelijkertijd veel meer dan een weeshuis. Het is het centrum van een grote familie. Er zorgen dag en nacht 5 “aunties” voor de kinderen. De meeste kinderen gaan overdag naar een goede school in de buurt of als zij wat ouder zijn, krijgen zij een beroepsopleiding, vaak ook door het weeshuis zelf, aangeboden. Naast een boerderij hebben zij bijvoorbeeld een kaasmakerij, een bakkerij waar zij onder andere pizza’s maken en een handwerkwinkel, waar ze leren naaien en sieraden maken.

In Malayakahouse kunnen kinderen weer gelukkig zijn en hebben ze weer hoop op een betere toekomst. Maar om deze groep kinderen naar school te kunnen laten gaan, te kleden, te voeden en te verzorgen is jaarlijks een groot bedrag aan geld nodig. Future for Peace wil daarom graag dit weeshuis financieel steunen.

www.malayakahouse.com