Wat doen wij?

Wat doen wij?

Nadat er genoeg geld was om Peace naar school te laten gaan, hebben wij onze hulp dankzij donaties van familie, vrienden en collega’s en de inzet van vrijwilligers kunnen uitbreiden naar de rest van het gezin. Het jongere zusje van Peace, Faith, kan daardoor ook naar een goede school en haar oudere broer Denis is begonnen aan een IT opleiding in Kampala. De bedoeling is dat ook Sarah, de oudste zus, binnenkort met een opleiding kan beginnen.

De woonomstandigheden van het gezin zijn verbeterd maar nog steeds hebben zij geen water en electriciteit. In plaats van op de grond kunnen zij nu in ieder geval in hun eigen bed slapen.

Door Peace die een aantal vriendinnen in een weeshuis heeft, zijn wij in contact gekomen met het Malayakahouse in Entebbe: www.malayakahouse.com Dit weeshuis is in 2005 opgericht door de Amerikaan Robert Fleming, die tijdens een vakantie in Oeganda zich het lot van de kinderen daar zo aantrok dat hij besloot een weeshuis op te richten. Hier vinden nu 36 kinderen een veilig, liefdevol onderdak. Kinderen, die verlaten zijn door hun ouders of wees zijn geworden. Om deze groep kinderen naar school te kunnen laten gaan, te kleden, te voeden en te verzorgen is jaarlijks een groot bedrag aan geld nodig. Onze stichting wil het Malayakahouse financieel zoveel mogelijk steunen door acties te organiseren en fondsen en donateurs te werven.

Wij willen op onze eigen, onafhankelijke en kleinschalige manier hulp bieden aan zoveel mogelijk kinderen zoals Peace, Faith, Denis en Sarah en hiervoor geld inzamelen. Onze vrijwilligers zijn hierbij een belangrijke steun voor ons. Zij helpen mee verschillende acties te bedenken en te organiseren, zoals een kerstworkshop. Hoe meer kinderen wij kunnen steunen des te meer kinderen wij hoop op een toekomst kunnen bieden. Onderwijs geeft hun de kans om hun dromen te realiseren.. Om al onze plannen te kunnen waarmaken, hebben wij uw hulp en steun hard nodig. Samen kunnen wij een verschil maken voor deze kinderen en werken aan een betere wereld.

huis          wat