Hoe begon het?

Onze stichting is vernoemd naar Peace, het meisje in Oeganda waar het allemaal mee begon.

Marianne van Hoven, stewardess, ontmoette Peace in 2011 op straat in Entebbe en was meteen onder de indruk van haar. Peace was toen 11 jaar. Zij had direct een klik met Peace en Marianne ging met haar mee naar huis, waar zij woonde met haar moeder, twee zussen en een broer. In het begin woonden zij allemaal in een schuurtje van 2×3 meter zonder water en elektriciteit. De moeder van Peace werkte hard maar kon vaak het schoolgeld voor haar kinderen niet betalen. Marianne trok zich het lot van Peace en haar familie aan en besloot een fonds op te richten zodat Peace verzekerd zou zijn van een goede schoolopleiding. Vanaf die tijd begon Marianne ook met een blog.

Ingrid Cambier van Nooten, KLM collega van Marianne, ontmoette Peace een half jaar later in het crewhotel in Entebbe. Ook Ingrid werd meteen getroffen door de intelligentie en de persoonlijkheid van Peace.

Ingrid en Marianne besloten in 2014 om hun krachten te bundelen en een stichting op te richten om zo nog meer kinderen in Oeganda te helpen.