life goes on

op school bezoek bij Faith met collega Astrid 

               Lieve mensen

We zijn alweer eind juni en ondertussen ben ik al twee keer op bezoek geweest in Entebbe bij onze familie.
De meiden zitten alweer een paar maanden op school. Peace heeft het naar haar zin op de middelbare school en loopt met een tas met minstens 15 boeken heen en weer. Peace heeft goede cijfers gehaald en heeft zich opgegeven voor de schrijvers klas. Ze wil journalist worden en het liefs in Europa gaan studeren in de toekomst. Mijn plan was als eerste om haar in Afrika te laten studeren en blijven , achteraf blijkt hoe hard en lang de kinderen daar ook studeren zelfs na de universiteit de kinderen nog geen kans op werk hebben. Voor nu ben ik blij dat ze toch beiden op een school zitten en een ontwikkeling meemaken. Juist omdat Peace zo slim en wijs is ga mij er voor inzetten om uit te zoeken hoe Peace  naar Europa zou kunnen komen om haar studie te kunnen doen. Als iemand idee├źn of opties hier over heeft zo ik dat graag horen.

Faith zit nog op de lagere school en slaapt daar ook door de week, dit om te voorkomen dat ze alleen heen en weer moet van school . Oeganda blijft een gevaarlijk land voor kinderen op straat. Moeder mary werkt lange dagen en komt pas laat thuis. In het weekend komt faith nog steeds naar huis. Mary heeft zich weer een klus eigen gemaakt ze maakt nu eigen verse juice en verkoopt dit aan bouwvakkers tussen de middag. Verder verkoopt ze nog steeds brandhout en houd zorgt voor de inkoop voor de markt waar Dennis nog steeds dag in dag uit het zaakje runt. Verder is er nog grote dochter Sara zij werkt op de luchthaven en verdiend daar  28 euro per maand. De familie doet ontzettend hard hun best om in hun levensonderhoud te voorzien en houd nooit hun hand op. Heel veel respect heb ik voor deze hard werkende positieve mensen die door elk klein beetje hoop en vooruitgang met beide benen op de grond blijven , kracht en blijdschap uitstralen.

Mary verzamelt lege flessen voor haar zelfgemaakte fruit sappen

Peace zit nu ook op rugby ..stoere meid

Ik wil jullie allemaal een geweldige  fijne vakantie toewensen, en nogmaals dank aan allen die een steentje meedragen aan het geluk van Mary en haar kinderen.

Warme groeten, Mary en Marianne en de kidssss

De keuken

trotse Mary die voor ons heeft gekookt

met collega astrid op bezoek en lekker gegeten bij Mary en de kids

Source: futureforpeace.blogspot.nl

2 thoughts on “life goes on

 • 31 juli 2017 at 15:27
  Permalink

  Zeer goed artikel! Ik heb genoten van het lezen.

  Reply
 • 16 augustus 2017 at 16:35
  Permalink

  Dit is een zeer nuttig pagina. Veel interessante informatie. dank u wel

  Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *