laaste nieuws uit Entebbe

Nieuws uit Entebbe

Lieve Volgers
Het is alweer lang geleden dat ik nieuws heb geplaast over onze familie in Entebbe.
Ik had wat inlog problemen en kan momenteel nog geen foto.s plaatsen.
Toch even een update hoe het met onze familie in Oeganda gaat.

Peace zit nu al weer in haar tweede leerjaar op de high school,  Ze doet ernorm haar best alhoewel het soms moeilijk concenteren is met bijna 80 leerlingen in een klas. Ingrid collega van KLM is nu ook betrokken bij futureforpeace. Ingrid kwam met het idee om een stichting op te zetten en heeft een notaris gevonden die ons graties wil helpen met het formeel krijgen van de stichting.
De bedoeling is dat we op deze manier meer geld kunnen inzamelen , We willen Peace graag op een internationale school krijgen om haar zo de kans op aansluiting op een universiteit in Europa te geven.
Verder willen we met de stichting meerdere kinderen de kans geven om beter onderwijs met reele kansen op werk en toekomst. Met de stichting zullen we  aktief een weeshuis ondersteunen en daar ook de kinderen die het aan kunnen proberen naar internationale scholen te krijgen, natuurlijk zijn wij er ons van bewust dat een internationale school veel geld zal kosten maar met deze investering is de kans op een werkelijk goede toekomst voor Peace en de kinderen die volgen pas echt haalbaar in Afrika,
Het plan voor de stichting is in de maak, tegen de tijd dat het formeel is zullen wij een webside op starten. Natuurlijk zal ik via dit blog jullie op de hoogte houden..

Faith zit nu op de junior entebbe school een lagere school waar peace ook op zat, Faith is heel blij en geniet zichtbaar van dit onderwijs . Het gaat super met Faith en ze is van een schuchter  verlegen meisje een pittige vrolijke  slimme meid geworden. Ondertussen kan ze ook zwemmen en woont ze weer thuis.

Dennis is ook al klaar met zijn eerste half jaar van zijn opleiding ICT en begint in september met zijn tweede termijn. Ingrid is sponser van dennis samen met haar mensen uit het dorp heeft zij het geld kunnen verzamelen.

Ondertussen werkt mary weer op de markt als dennis naar school gaat en maakt zij verse sappen die ze aan arbeiders verkoopt.
Kortom het gaat geweldig met de familie steeds weer een stapje verder dankzij de hulp en het vertrouwen van de mensen die doneren.

Ik ga 11 september weer naar Entebbe en Ingrid zal daar ook zijn , We willen dan samen de Internationale school Hillside bezoeken en onderzoeken of Peace daar tegen een redelijke prijs in het nieuwe school jaar in Februari kan beginnen. We gaan hard aan het werk om het les geld binnen te krijgen voor Peace.
Ik hoop snel weer wat foto,s te kunnen plaatsen om met jullie de blije gezichten te kunnen delen.

Ik wens iedereen alle geluk en veel liefs van mij en de familie in Oeganda….

Source: futureforpeace.blogspot.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *